Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 17 d’octubre del 2017

MALATS DE ROCA + NOMÉS HI HA FUNCIONARIS I JUBILATS + NIL MARÍN

DIMECRES, 11 D’OCTUBRE

Aquesta setmana no vull deixar al caprici del temps el fet de poder gaudir d’un bon dia d’escalada, per tant i veient el temps tan bo que farà arreu de Catalunya li proposo al Josep anar a  Montgrony i més concretament a Coll Roig per  fer alguna de les escalades que tinc pendents.


Amb la proposta asseguro , una roca excel·lent, bon assegurament i tranquil·litat.
Per sort el Josep no ha visitat gaire la zona i en te moltes de pendents, ( jo, d’assequibles , no gaires,)


Esmorzem a Sant Quirze , perquè és el primer lloc on coincidim els dos trajectes d’aproximació on hi ha bar oberts sense desviar-nos gaire de la ruta.


Quan arribem a Coll Roig estem sols, i anem a per la nostre primera via, la via Malalts de roca dels companys Baraldes i Alarcon.
La via sense ser cap meravella aprofita els darrers trams de roca a l’esquerra  de les vies existents.


La veritat, la via  et deixa bon regust de gola gracies al darrer tram, la resta és pse, pse, però la placa i fissura final estan molt ben trobades.


Hem baixat caminant per veure si veiem algun bolet en el descens però res, de moment.


La veritat que hem quedat amb ganes de seguir escalant i ens decidim per fer la via “Nomes hi ha Funcionaris i jubilats” amb dues tirades, amb dues tirades molt bones, llàstima de la segona que hi ha un passatge  que no m’ha sortit net .


Des de el cim de l’agulla hem fet un ràpel directes al terra i encara tenim temps i ganes de fer una tercera escalada i ens decidim per la via Nil Marin, (creiem que tan sols tenia dues tirades, però a casa hem, vist que seguia amunt i ara ja tinc la ressenya per a poder tornar-hi)


La ressenya assenyala una sola tirada fins el cim de l’agulla , però nosaltres n’hem fet dues. Una primera fins la primera reunió de la Funcionaris (passa a dos metres de la reunió) i la segona hem fet el díedre característic de la via.


Per baixar, tot i que hi ha un muntatge per rapelar no he vist clar poder tibar les cordes des de el terra i hem decidit fer uns metres més per anar a la reunió de la via funcionaris i rapelar des de allà, (la corda baixa molt més directe al terra).


Al terra arribem sobre les tres i encara tindríem temps de fer quelcom més, però decidim que millor anar a fer una bona cervesa i tornar a casa amb tranquil·litat.


La propera setmana no podré sortir fins el dissabte, però al menys avui he gaudit molt d’una matinal d’ escalada love pel rocam , les assegurances i el paisatge.
Per cert baixant he trobat dos rovellons als que he fet els honors a l’hora de sopar..

J. ESTRUCH


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada